Türkiye Kendine Güvenerek Türk Birliği Hedefine Doğru İlerlemeli

P

rof. Dr. Nevzat Yalçıntaş yeni çıkan “Avrupa Birliği mi, Türk Birliği mi?” adlı kitabının tanıtım toplantısında şunları söyledi:

“AB macerasında kaybedeceği yeni bir 50 yılı yok. Türkiye AB’deki ikinci sınıf bir üyeliği de kabul edemez. Dünyada geçen asrın ortalarından itibaren başlamış olan devletlerin kendi aralarında bütünleşme hareketini Türkiye, kendi soydaş ve kardeş ülkelerle fiiliyata geçirip gerçekleştirebilir.

Bu hayati hedefin ilk önemli adımı geçen yıl Ekim ayında Azerbaycan’ın Nahçıvan şehrinde atılmış, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’nin Cumhurbaşkanları ülkelerinin arasında birliği hedefleyen Nahçıvan Anlaşması’nı imzalamışlardır. Anlaşma diğer Türkçe konuşan müstakil ülkelere de açıktır. Anlaşma, sadece bir iyi niyet bildirisi olarak kalmamalı, gerçekleşmesi için sağlam adımlar atılmalı.”

Türkiye’nin kendine güvenerek gerçekçi bir karar alması ve sahip olduğu imkanları harekete geçirmesi gerektiğini vurgulayan Yalçıntaş,” AB’deki 50 senelik bir dönemin cılız da olsa bize getirdiği haklarımızdan vazgeçmeden ‘Türk Birliği’ hedefine doğru ilerlemeli ve bu birliğin inşasına katkıda bulunmalıyız” dedi.