Türk, Soydaş ve Akraba Buluşması

B

aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk, soydaş ve akraba topluluklarına hitaben, ”Tarih ve talih bizi ayrı coğrafyalara dağıtmış olabilir ama bizim gönüllerimiz bir, bizim yüreklerimiz ortak çarpıyor” dedi.

Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in koordinasyonunda Grand Cevahir Oteli’nde düzenlenen Türk, soydaş ve akraba topluluklarının kurdukları sivil toplum örgütleriyle buluşma yemeğinde bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada, ”Hasreti birlikte giderdiğimiz bu anlamlı günde, siz değerli kardeşlerimle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Misafirlere, ”Türkiye’ye ve İstanbul’a hoş geldiniz” diyen Erdoğan, onların aracılığıyla dünyanın beş kıtasına yayılmış, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını da selamladığını belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan, şu anki tablonun aslında yılların hasreti olduğunu vurgulayarak, bunun sonu gelmeyecek bir ilk adım olması temennisinde bulundu.

Avrupa, Amerika, Afrika ve Asya kıtasındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ve soydaşları selamladığını dile getiren Erdoğan, ”Sizlerin aracılığıyla Kırcaali’ye, İskeçe’ye, Gümülcine’ye, Piriştine’ye, Köstence’ye, Saraybosna’ya, Batum’a, Tiflis’e, Grozni’ye, Yukarı Karabağ’a, Nahçıvan’a, Bakü’ye ve Mostar’a selam ve sevgilerimi yolluyor, en kalbi muhabbetlerimi gönderiyorum” dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Tarih ve talih bizi ayrı coğrafyalara dağıtmış olabilir ama bizim gönüllerimiz bir, bizim yüreklerimiz ortak çarpıyor. Hasretimiz bir, özlemlerimiz, arzularımız, kaderimiz bir. Biz hepimiz kardeşiz. Biz aynı boyun evlatlarıyız. Solingen’de bir kardeşimizin burnu kanasa aynı anda beş kıtada sızısını yüreğimizde hissederiz. Saraybosna’da bir masumun gözyaşı toprağa değdiğinde aynı anda hepimizin yüreğine ateş düşer.”

“İskeçe dara düşse Kırcaali üzülse Piriştine hüzünlense biliyorum Melbourne’de, Toronto’da, Capetown’da yankısını bulur. İstanbul’daki, Diyarbakır’daki, Yozgat’taki, Sivas’taki düğün, hepimizin düğünüdür. Rize’de uşaklar horon teperken beş kıta horona durur. İzmir’in zeybeği, beş kıtadan izlenir. Gaziantep halay çekerken, beş kıta halay çeker. Biz bir sofranın etrafında toplanmış, tek bir ailenin fertleriyiz. Biz hep birlikte, bir aileyiz. Her birimiz bin yılların ötesinden gelen ortak bir kültürün, ortak geleneklerin ve ortak tarihin mensuplarıyız.”

”Tarihimizle kültürümüzle kardeşliğimizle gururluyuz. Velhasıl medeniyetimizle gururluyuz” diyen Erdoğan, ”Bulunduğumuz, nefes alıp verdiğimiz her yerde bizler barışın temsilcileri olduk. Çalıştığımız ülkelerde çalışkanlığın, güzel ahlakın ve dürüstlüğün temsilcisi olduk” şeklinde konuştu.