Türk dünyası Türk Tarihi Dersinde Buluşacak

resim

illi Eğitim Bakanlığı, Türk Dili Konuşan Ülkeler İş birliği Konseyi’ne üye ülkelerin tamamında okutulacak Ortak Türk Tarihi dersini, gelecek yıl ortaokul 8’inci sınıflardan itibaren seçmeli dersler arasına aldı.

Türk dili konuşan ülkeler

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türk Konseyi, Türk dili konuşan ülkeler arasında geniş çaplı iş birliğini teşvik etmek maksadıyla uluslararası bir örgüt olarak 2009’da kuruldu. Türk Konseyi’nin üyeleri arasında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Özbekistan ve Türkmenistan bulunuyor.
Türk tarihi şuuru

Türk Konseyince Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a gönderilen mektupta, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in inisiyatifi ile başlayan ve bütün devlet başkanlarının himayeleri ile sürdürülen Ortak Türk Tarihi ders kitabının hazırlanmasında son aşamaya gelindiği bildirildi.

Yeni müfredata dahil edilecek

Bakan Yılmaz da dersin   yeni müfredata dahil edilmesi talebi üzerine söz konusu dersin kitabına dair değerlendirmenin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yapılması talimatını verdi.