Türk Dünyası, Ecdat Yadigârını Yaşatıyor

resim

ürk kültürünü yansıtan ata sporlarını gelecek nesillere tanıtmak ve gönül birlikteliğini güçlendirmek hedefiyle gerçekleştirilen “ Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği”, Kocayayla’da özel etkinlikler ve nefes kesen gösterilere sahne oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türk kültürünün en önemli değerlerinden ata sporları ile kültür ritüellerinin tanıtıldığı “3. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği”, Keles ilçesinde Kocayayla’da coşkulu görüntülere imza attı.

Kocayayla’daki etkinlikleri ilgi ile izleyen ve çeşitli gösterilere eşlik eden eski Başbakan Yardımcı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu “Çok büyük ve köklü bir milletiz. Ortak paydalarımızı yeniden gün yüzüne çıkarmak adına bu tür faaliyetler çok kıymetli” dedi.

Kocayayla durağında yapılan törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Ahmet Kılıç ise “Ananevi değerlerimizin yaşatılması amacıyla şenliğimizin gerçekleştirilmesinden dolayı mutluyuz. Türk halklarının gönül birliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak adına Kocayayla’da önemli aktivitelere şahitlik ediyoruz” diye konuştu.

Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkmenistan’dan sanatçı ve sporcular ile Doğu Türkistan’dan öğrenciler ve Türk coğrafyasından da katılımın olduğu şenlik, özel sportif gösterilere sahne oluyor. Cirit, rahvan, binicilik, güreş, kökbörü gibi yaklaşık 500 yıllık ecdat yadigârı ata sporları bugüne taşında. Şenlik, aynı zamanda dağ yöresi gelin alma, Türk dünyası duvak açma gibi kültürel değerleri de vatandaşların izlenimine sundu.

Kocayayla’daki etkinliklere farklı branşlardan sanatçıların Türk-İslam eserlerine yönelik çalışmaları, mangala-Mas Güreşi ve manej alanında binicilik eğitimleri ile toplam 309 sporcu ve 150’nin üzerinde sanatçı spor programa katıldı. Ayrıca Kocayayla’ya konumlandırılan yurt çadırları tarihteki 16 büyük Türk devletini temsil ediliyor ve Orhun Yazıtları’nın bire bir örneklerinin yer aldığı etkinlik alanında yazıtların canlı anlatımları da yapılıyor.