Kosova’nın Tanınması İçin Gayret Ediyoruz

B

aşbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve beraberindekiler Sultan 1. Murat Hüdavendigar’ın türbesinde dua etti.  Kosova’da bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Biz Kosova’nın tanınması için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Bu sayı şimdilik 77 ülkedir, mutlaka da artacaktır” dedi.

Kosova Başbakan Yardımcısı Hayredin Kuçi ile görüşen Arınç, Kosova’nın ekonomik kalkınmasında Türk müteahhitlerinin ve işadamlarının önemli rolü bulunduğuna dikkati çekerek “Kosova’da çok sayıda Türk kurumu faaliyet göstermektedir. Türk İşbirliği Kalkınma Ajansımız (TİKA) Kosova’daki kültür ve tarih varlıklarını yeniden restore etmektedir. Eğitim, turizm, kültür alanında çok iyi bir noktadayız. Türkiye hem kendi bölgesindeki sorunlarla, ülkelerin içinde bulunduğu konumlarla hem de Balkan ülkeleriyle işbirliğini en üst düzeye, en üst noktaya çıkarmak istiyor” dedi.