İşçi Olarak Gittiler Patron Oldular

A

lmanya’nın başkenti Berlin’de faaliyet gösteren Türk-Alman İşadamları Birliği (TDU) Başkanı Hüseyin Özkanlı, yaklaşık 3 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya’da 90 bin “Türk patron” bulunduğunu söyledi. Alman nüfusunun yaşlandığını, genç, dinamik ve girişimci bir yapıya sahip Almanya’daki Türklerin dördüncü kuşağının ise son derece eğitimli olduğunu belirten Özkanlı, Türkler’in, iki ülke münasebetlerinin gelişmesine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Özkanlı, “3 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya’da işsizlik oranı Türkler’de yüzde 11, Almanlar’da yüzde 22 civarında. Çünkü 90 bin Türk iş adamı var. Birliğimiz aracılığıyla, Türkiye ile Almanya arasında karşılıklı yatırımlar ve özellikle mesleki eğitim konusunda Türkiye ile ortak çalışma yapmak istiyoruz.” dedi.

Özkanlı, 15 yıldır faaliyet gösteren derneklerine kayıtlı yüzde 15’i Almanlar’dan oluşan toplam 300 üye bulunduğunu kaydetti. Türk-Alman İş-adamları Birliği (TDU) Başkanı Hüseyin Özkanlı ile Akdeniz Türk-Alman İşadamları Derneği Başkanı Tevfik Kısacık, ortak konularda birlikte çalışacaklarını söyledi.