Eğitimde Türkiye Kazakistan İş Birliği

Ü

niversiteler arasında düzenlenen iş birliği çerçevesinde Kazakistan’dan yirmi üniversiteyi temsilen, rektör ve rektör yardımcılarından oluşan bir üniversite grubu İstanbul’a geldi. Yirmi üniversiteyi temsilen gelen hoca ve yöneticilerden oluşan grup ile karşılıklı olarak iş birliği yapabilecek alanlar, bunlarla ilgili projeler, araştırma çalışmaları, öğrenci ve öğretim görevlisi değişimleri gibi konular üzerinde çalışmalar yapılacak.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak çalışmalarda Türkiye’nin Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile çok öteden beri süregelen ilişkilerinde, eğitim yönünden özellikle öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin arasındaki bağın güçlenmesi sağlanacak. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu:
 ”Ülkemiz ile Orta Asya Türk Devletleri arasındaki ilişkinin gelişmesi açısından üniversitelerin bireysel olarak bu çabanın içerisine girmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktadan hareketle biz de İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi olarak onları İstanbul’a davet ettik.Yirmi üniversiteyi temsilen gelen hoca ve yöneticilerden oluşan grup ile karşılıklı olarak iş birliği yapabileceğimiz alanlar, araştırma çalışmaları, öğrenci ve öğretim görevlisi değişimleri gibi konular üzerinde konuşuyoruz. Biz de Kazakistan’a giderek temaslarımızı daha da derinleştireceğiz. Buradan doğacak bir sinerjinin, birlikte üretilecek bir değerin dünya bilim havuzuna önemli katkılar sunmasını diliyoruz” diye konuştu.