Haberler

Devlet Bakanı Faruk Çelik: “Türk Açılımı da Olacak”

Y

 
akın tarihimizde Türk ve Müslüman soydaşlarımızın maruz kaldığı “İnsan Hakları İhlalleri Sempozyumu” Devlet Bakanı  Faruk Çelik’in himayesinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TİKA desteğinde, Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu koordinatörlüğünde Bursa’da yapıldı

   Sempozyuma, Azerbaycan, Batı Tarakya, Ahıska, Kırım, Afganistan, Doğu Türkistan, Bosna-Hersek, Kıbrıs, Bulgaristan, Irak başta olamak üzere 22 ülkeden gelen temsilciler iştirak etti. Sempozyumda temsilciler, birlik ve beraberlik mesajları verdi, Türk Dünyası’nın meseleleri tartışıldı.

   Sempozyumun  açılış konuşmasını yapan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türk Dünyasının şu an her zamankinden daha çok birliğe ihtiyaç duyduğunu hatırlattı. Çelik,’’Geçmişteki yaşanılan acıları asla unutmadan, ama o acıları kin ve nefrete dönüştürmeden, toplumsal hafızamızı canlı tutmalıyız ve birbirimize kenetlenmeliyiz’’ dedi.

   Açılımların gündemde olduğunu ifade eden Çelik;  ’’Açılımları yoğun şekilde takip ediyorsunuz. Bu açılımlar Türkiye için önemlidir. Bu açılımlar olmalıdır. Ama, Adriyatik’ten Çin seddine kadar büyük coğrafyada hüküm sürmüş soydaşlarımız, akrabalarımız ve vatandaşlarımıza karşı da Türk açılımının başlangıcını bugün burada başlatıyoruz.’’ dedi.

   Dış Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile ilgili kanun tasarısının da Başbakanlığa sunulduğunu açıklayan Bakan Faruk Çelik, tarihi yargılama niyetinde olmadıklarını da sözlerine ekledi.
 
22 ülkeden katılımcıların iştirak ettiği sempozyumda söz alan konuşmacılar, ülkelerinde yaşanan soykırımları ve yapılan zulümleri dile getiren konuşmalar yaptılar.

Muhammet İzzetoğlu – Bursa

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74