Haberler

Balkanlar’da Türkçe Kurslarına Büyük İlgi

K

osova’nın Gilan ve Prizren şehirlerinde Türkçe öğrenmek isteyen Arnavut ve Bosnaklara yönelik olarak TİKA tarafından  düzenlenen Türkçe Kursu ilk mezunlarını verdi. Gilan Belediyesi Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Musa Zajmi İlköğretim Okulu’nda başlatılan ve  altı   ay  devam   eden   kurs için uzman öğretmenler görevlendirildi ve kitap temin edildi.

Türkçe öğrenmek isteyen Arnavut ve Boşnak gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kursun başarıyla tamamlanmasının ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. Gilan Musa Zajmi İlköğretim okulu müdürü, öğrenciler ve velilerinin katıldığı sertifika töreninde, yeni bir dil öğrenmenin heyecanını yaşayan öğrencilerin hazırladıkları etkinlik, Türkiye’ye ve Türkçe’ye duydukları sevgiyi görünür kıldı.

TİKA tarafından yürütülen Türkoloji Projesi kapsamında, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen 2009-2010 eğitim yılındaki Türkçe Kursları’nı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Törene, TİKA Arnavutluk Koordinatörü Dr. Ali Özgün Öztürk, TC. Tiran Büyükelçiliği’nden İbrahim Çetinkaya, Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Dr. Bünyamin Çağlayan ile davetliler katıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Dr. Çağlayan yaptığı açılış konuşmasında, sertifika almaya hak kazanan öğrencileri tebrik etti ve Türkçe öğrenen kişilerin Arnavutluk ve Türkiye arasında birer kültür elçisi olacağına inandığını belirtti.

Düzenlenen törende öğrenciler tarafından istiklal Marşı ve Arnavutluk Milli Marşı okundu ve skeçler sunuldu. Tören, bir öğrenci tarafından hediye edilen dostluk ağacının Yunus Emre Kültür Merkezi’nin bahçesine dikilmesi ile son buldu

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74