Haberler

Türkleri Kazakistan’a Bekliyoruz

K

 azakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, aynı dili konuşmalarına rağmen Türk ülkeleri arasındaki münasebetlerin zayıf olduğundan dert yandı.

İlk100 büyük Türk şirketinin ülkelerine hâlâ yatırım yapmadığını vurgulayan Tüymebayev, “Ticaret rakamlarımız yeterli değil artırılmalı. Üretim, organize sanayi gibi konularda Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz.”  dedi.

Kazakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Askar Shokybayev ile basın toplantısı düzenleyen Tüymebayev, şunları dile getirdi:

 “Türk Dili Konuşan Devletler İşbirliği Konseyi ve konsey tarafından kurulan Türk Akademisine rağmen halklarımız birbirleri hakkında henüz tam bilgiye sahip değiller. Ayrıca kültürel alanda ve iş birliği noktasında kardeş iki toplum olarak miraslarımızı daha sık paylaşmalıyız. Bağımsızlığımızdan beri Türk halkına asla vize uygulamadık. Türk halkının memleketimizi ziyaret etmelerini bekliyoruz.’’ 
Ülkesinin demokrasi alanında da büyük gelişmeler kaydettiğini ifade eden Tüymebayev, geçtiğimiz yıl Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı Başkanlığı yaptıklarını, bu sene de İslam Konferansı Örgütü dönem başkanlığını devralacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74