Haberler

Azerbaycanlılardan Erdoğan’a Teşekkür

E

rdoğan’ın AKPM’de Ermeni parlamentere söylediği “Azerbaycan halkının hakkını ve hukukunu Ermenistan’a yedirmeyiz” sözü Azerbaycan’da büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki (AKPM) konuşmasında sarf ettiği “Azerbaycan halkının hakkını ve hukukunu Ermenistan’a yedirmeyiz” sözü Bakü’de büyük yankı buldu. Azerbaycan medyası Erdoğan’ın konuşmana geniş yer verdi.

Başbakan Erdoğan, Ermeni parlamenterin sınırın açılmasıyla ilgili protokolü hatırlatması ve Kars’taki İnsanlık Anıtı’nın yıkılmasıyla ilgili sorusunu şöyle cevaplandırdı:

 “Ermenistan halkının hak ve hukukunu koruma noktasında bizim kendi taahhütlerimiz var. Kardeş Azerbaycan halkının hakkını hukukunu Ermenistan’a yediremeyiz. Protokolde de hedeflenen budur. Bu adımlar atıldığında kapıları açmaya hazırız. Biz Minsk üçlüsünü göreve davet ettik. Minsk üçlüsü bu görevi yerine getirdiği takdirde çözüme ulaşırız. Görev yerine getirilmediği takdirde çözüm zorlaşır” 
Azerbaycanlılar Başbakan Erdoğan’a Strasbourg’daki konuşmasından dolayı minnettar olduklarını ifade ederek,  Erdoğan’ın daha önce verdiği “Karabağ meselesi çözülmeden sınırları açmayız” sözünü tutuğunu söylediler. Azeriler, en zor günlerinde hep yanlarında Türkiye’yi gördüklerini ifade ettiler. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını çok beğendiklerini dile getiren Azeriler, özellikle Ermeni parlamenterin sorusuna verdiği cevabın kendilerini çok sevindirdiğini söylediler.

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74