Haberler

Emine Erdoğan’dan Gümülcine’ye Moral

B

aşbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Batı Trakya’da Türk Azınlık tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğe katıldı. Soydaşlar Emine Hanım’a büyük ilgi gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hanımı Emine Erdoğan ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Batı Trakya’da Türk Azınlık tarafından düzenlenen bazı etkinliklere katılmak üzere Gümülcine’yi ziyaret etti.
 Başbakan Erdoğan’ın selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Emine Erdoğan; Türkiye’nin ısrarlı takipleri ve Yunanistan ile geliştirilen iyi dostluk ilişkilerinin, bölgeye yansıdığını gözlemlediğini belirtti.
 Erdoğan, şöyle devam etti: “Sevgili kardeşlerim, geleneklerinizi kültürünüzü, özellikle de ana dilinizi muhafaza etmenizi rica ediyorum. Bunun yanında Yunancayı öğrenmeyi de ihmal etmeyin. Bizi biz yapan değerleri çocuklarınıza en iyi şekilde anlatmanın mücadelesi içerisinde olun. Tarihî değerlerine, kültürüne sahip çıkan bir topluluk her zaman ayakta kalacak, her zaman güçlü olacaktır.” 

Soydaşlardan Büyük İlgi Gördü
Emine Erdoğan Gümülcine’de ilk olarak “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” yarışmasını izledi. Ardından Sirkeli köyüne geçen Erdoğan; Doktor Sadık Ahmet’in torunları Sadıkhan ile Mehmethan’ın sünnet törenine katıldı. Erdoğan, öğleden sonra da Gümülcine’de Batı Trakya Türkleriyle bir araya geldi.

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74