Haberler

Türkmenistan Günleri

Atayurdu İle Kültür ve Tarih Köprüsü Güçleniyor

T

ürkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkmenisten Ankara Büyükelçiliğinin ortaklaşa düzenledikleri ‘Türkmenistan Kültür Günleri’nın açılışı Topkapı Kültür Parkı’nda yapıldı. Programa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkmenistan Kültür ve Teleradyoyayınları Bakanı Gulmurat Muradov katıldı. 

Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkmenistan ile Türkiye arasında tarihten gelen çok derin ilişkiler bulunduğunu belirterek,’’Dünyada kimsenin yıkamayacağı köprüler tarih ve kültür köprüleridir, biz de bu köprüleri daha fazla güçlendirmeye çalışacağız. Yeni Türk devletleri ile birlikte bütün medeniyetimizin ufuklarından şarkın yeniden doğduğu bir yüzyılda olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Bakan Günay, bu güzel törende bulunmanın mutluluğunu paylaştığını belirterek, ‘’Cumhurbaşkanlarımızın zirve toplantısında bu etkinliklerin yapılma kararı alınmıştı. Bugün somut adımlarından birini atıyoruz. Bunun devam edeceğine inanıyorum. Önümüzdeki günlerde Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, buna benzer yeni adımlar, yeni kardeşlik köprüleri, yeni kültür köprüleri kurmaya çalışacağız. Çünkü dünyada kimsenin yıkamayacağı köprüler tarih ve kültür köprüleridir. Biz de bu köprüleri daha fazla güçlendirmeye çalışacağız’’ dedi.

Bakan Günay, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Türkmenistan ile Türkiye arasında gerçekten tarihten gelen çok derin, yakın ilişkiler, bağlar var. Aslında Anadolu’da öz Türklüğün, gerçek Türklüğün isimlerinden biri de Türkmen olmaktır. Türkmen olmak asıl bizim kökümüzü ifade eden, bir terimdir. Bu da bizim nasıl derin bir tarih bağı içinde olduğumuzu yakından anlatır.’

Derin Tarihî Bağlar

Türkmenistan Kültür ve Teleradyoyayınları Bakanı Gurlmurat Muradov da Türkmenistan’dan kucak dolusu selamlar getirdiğini kaydetti. İki ülkenin Cumhurbaşkanlarının ikili münasebetiyle bu etkinliğin hayata geçirildiğini ifade eden Muradov, daha önceki yıllarda iki ülkenin sanatçılarının beraber konser verdiğini, bunun ülkeler arasındaki derin bağların bir göstergesi olduğunu belirtti. Muradov, bu hizmette emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74