Haberler

Türk Dili Çalışma Gurubu Ankara’da Toplandı

T

ürk Dünyası gazetecileri arasında bilgi paylaşımı, görüş alışverişi ve mesleki dayanışmanın sağlanmasına zemin sağlayacak ‘’Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Platformu’’, ‘’Çalışma Grubu’’ Ankara’da bir araya geldi.

T.C. Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, toplantıya, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC ve Türkmenistan’dan gazeteciler katıldı. Toplantıya Azerbaycan Matbuat Fonu Başkanı Vugar Safarli, Matbuat Şurası Başkanı Aflatun Amashov, Kazakistan Enformasyon ve İletişim Bakanlığı Siyasi Basın Uzmanı Zhanara Shaimerdanova, KKTC Dış Basın Birliği Üyesi Prof. Dr. Ata Atun, Kırgızistan Kabar Haber Ajansı Genel Müdürü Kubanıcbek Taabaldiev, Türkmenistan Bisnes Reklama Gazetesi Genel Yayın Müdürü Sahysalyh Bayramov’un yanı sıra bu ülkelerden çok sayıda üst düzey medya temsilcisi katıldı.

Stratejik Araştırmalar

Çalışma Grubu toplantısına Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Enformasyon Dairesi Başkanı Arif Gülen başkanlık etti. Gülen, konuşmasında, BYEGM ve Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi işbirliğiyle Ankara’da 21-22 Aralık 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen ‘’Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu’’nda, ‘’Türk Dili Konuşan Topluluklar Medya Platformu’’ teşkil edilmesi ve platformun kuruluş işlemlerinin yerine getirilmesini sağlamak için bir ‘’Çalışma Grubu’’ kurulmasının kararlaştırıldığını hatırlattı.

Münasebetler Güçleniyor

Türk Dili Konuşan Topluluklar Medya Platformu’nu oluşturma niyetiyle toplandıklarını kaydeden Gülen, ‘’Bu, bir ilk adım. Bu yıl Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 20. yıl dönümü. Bu vesileyle Türk Cumhuriyetlerini kutluyorum. Geçen 20 yıllık sürede ülkelerimiz arasında çeşitli alanlarda ilişkiler gelişti, ancak medya alanındaki faaliyetlerimiz çok zayıf kaldı. Oysa devletlerarası ilişkilerde medyanın üzerine çok büyük görevler düşüyor. Bu görevleri yerine getirmek, ortak bir platform oluşturmak adına bu çalışmayı yapıyoruz. Bu toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyorum’’ dedi. Azerbaycan’ın ‘’Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu’’nun ikincisini Ekim ayı sonunda yapacağını dile getirdi.

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74