Haberler

Türk Dünyası I. Tıp Kongresi Bakü’de Yapıldı

B

irinci Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Türk Toplulukları Tıp Kongresi Azerbaycan’ın Bakü şehrinde Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde başarı ile gerçekleştirildi. Kongre, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ehliman Emiraslanov’un şeref başkanı oldular.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bilgin Saydam ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgün Enver’de oturum başkanlıklarında bulundular. Prof. Dr. Erbuğ Keskin Prof. Dr. Reşad Özaras Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu Prof. Dr. Fatiş Altındaş, kongre düzenleme kurulunda görev aldı. 

Kongreye, Türkiye’den İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Kardiyoloji Enstitüsü’nden 16 farklı anabilim bilim dalından Profesör, Doçent ve Uzman  35 akademisyen, Azerbaycan’dan 17 farklı anabilim bilim dalından 38 olmak üzere toplam 83  akademik personel iştirak etti

Azerbaycan’dan değişik branşlardan yaklaşık 500 hekim ve hekim adayı kongreye izleyici olarak katıldı. Bilimsel programda Onkoloji, Çocuk Cerrahisi, Kardiyoloji, Üroloji, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Plastik Cerrahi, Nöroloji, Nöroşirürji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Hiperbarik Tıp, Androloji, Jinekoloji, Göz Hastalıkları, Genel Cerrahi Anabilim ve Bilim dallarında toplam 13 oturumda 62 sunum ve 2 panel düzenlendi. 

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74