Haberler

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ata Yurdunda

C

 umhurbaşkanı Abdullah Gül, yemin ederek göreve başlayan yeni Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile biraraya geldi. Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı açıklamada, Atambayev’i yeni görevinden dolayı tebrik etti. Uluslararası camianın ve komşu ülkelerden temsilcilerin katıldığı güzel bir devir teslim töreni gerçekleştirildiğini dile getiren Gül:

 ”Bu büyük bir olgunluk. Kardeşiniz ve dostunuz olarak bu tarihi merasime tanıklık etmekten gurur duyduk. Türkiye Kırgızistan’ın sonuna kadar yanındadır ve dostudur” dedi. Türk halkından Kırgız halkına selam getirdiğini söyleyen Gül, yeni görevinde Atambayev’e başarılar diledi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’de görüşme sırasında, başbakan olarak yaptığı Türkiye ziyaretinde Erdoğan ile aralarında geçen renkli diyaloğu aktardı.

Türkiye halkının atalarının Orta Asya topraklarından Türkiye’ye gittiğini ifade eden Atambayev, “Biliyorsunuz zamanında atababalar gittiler bu taraftan Türkiye’ye… Türkiye’ye yaptığım ziyarette de söylemiştim. Kırgızlar gelmese Türkiye olmazdı. Bu sözüm üzerine Tayyip Abi alacağımızdan vazgeçiyoruz demişti.” dedi.

Almazbek Atambayev,cumhurbaşkanlığı görevine başladıktan sonra yaptığı ilk resmi görüşmenin Cumhurbaşkanı Gül ile olduğunu belirterek, ”Törene katılmanızı çok istiyordum ağabey bu bütün Türk dünyası için bir simge. Sizin atalarınız da buralardan gitti. Burası sizin anayurdunuz” diyerek, Gül’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74