Haberler

Başbakan Erdoğan: “Türk Tarihinde Soykırım yoktur.”

S

özde soykırım tasarısının Fransız meclisinden geçmesinden sonra Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan bu gün yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Cezayir’de 1945’ten itibaren nüfusun %15’i acımasızca şehit edildi. Fransa Cumhurbaşkanı bu soykırımı bilmiyorsa gitsin babasına sorsun. Eminim ki oğluna söyleyecek çok sözü vardır.

1492 yılından itibaren 15. yy’ın sonlarında binlerce musevi aile engizisyondan kaçarken Osmanlı Devleti onlara kucak açtı. Binlerce musevi Osmanlı’nın hoşgörüsüne sığındı.

İspanya’dan kaçıp Osmanlı’ya sığınan museviler Selanik’e yerleştirildiler. Museviler yüzlerce yıl burada hayat sürdüler. Selanik Osmanlı idaresinden ayrıldıktan sonra göç etmek zorunda kaldılar.

Sarkozy Türkiye tarihinde soykırım bulamaz. Tarihimize bakarsa kendi ailesinin Türkiye’nin Türkler’in yardımından şefkatinden başka hiçbirşey göremez.

Kanuni Sultan Süleyman’ın Fransa’ya gönderdiği mektubunda şöyle diyordu:

“Ben ki sultanların Sultanı Hakanların başı krallara taç giydiren Allah’ın yeryüzündeki gölgesi atalarımın fethettiği Akdeniz’in, Karadeniz’in, Rumeli’nin, Karaman’ın, Sivas’ın, Diyarbakır’ın, Azerbaycan’ın, Kürdistan’ın, Şam’ın, Mısır’ın, Mekke’nin, Medine’nin ve de ateş saçan mızrağımın ve zafer getiren kılıcımın üstünde sahip olduğum nice ülkenin padişahı olan Sultan Süleyman Han. Sen ki Fransa ülkesini kralı olan Françesko’sun. Kralların sığınağı olan kapıma mektup göndererek ülkenizin işgale uğradığını ve esir edilerek hapse atıldığınızı bildirmişsiniz. Bu durumdan kurtulmak için benden yardım istiyorsunuz. Gölnünüzü ferah tutun ve sakın üzülmeyin. Sadece Allah’ın dediği olur. Ne yapacağımızı elçinizden öğreneceksiniz. Selim’in oğlu Süleyman. İstanbul, 1526.”

Sarkozy, Kendi tarihine de baksa bizim tarihimize de baksa Türkiye’nin yardımlarından başka hiçbir şey göremeyecektir. Oy hırsıyla baktığı için görmesi gerekenleri görmekten aciz kalıyor.”

 

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74