Haberler

Türkmenistan’da “Toy” Gibi Seçim

T

 ürkmenistan sıra dışı bir seçime sahne oldu! 2.9 milyon kişi, 8 adaydan birini devlet başkanı olarak seçmek için sandık başına gitti. Halk, seçim merkezlerinde folklor ekiplerinin gösterileri ve hediyelerle karşılandı. Seçmenlere tatlı ve içecekler dağıtıldı. Sanatçılar konser verdi. Türkmenler de mahalli kıyafetlerini giyerek oylarını kullandı.

Türkmenistan, devlet başkanlığı seçimleri için sandık başına gitti. 2 milyon 900 bin seçmenin bulunduğu ülkede seçimlere büyük ilgi gösterildi. Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov’un da aralarında bulunduğu 8 adayın yarıştığı seçimlerde, bütün adaylar oylarını kullandı. Aşkabat yakınlarındaki Çandibil ilçesinde oyunu kullanan ve ikinci dönem için yarışan Berdimuhamedov, diğer adaylara başarı diledi. 
Oy kullanana hediye verildi 

Oy verme işlemleri renkli görüntülere de sahne oldu. Seçim merkezlerinde halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı, sanatçılar şarkı söyledi. Seçmenlere de görevliler tarafından çeşitli hediyeler verildi. Yabancı gazetecilerin pek ilgi göstermediği seçimlerde, basın kuruluşlarının temsilcileri, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden bilgi aldı. Sandıklar mahalli saatle 20.00’de kapandı. 

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74