Haberler

Hocalı Katliamı Unutulmadı

E

 rmeni askerlerinin 1992 yılında Hocalı’da 613 Azeri vatandaşı öldürmesinin yıl dönümünde binlerce kişi Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde toplandı. Hocalı Katliamını Anma Gönüllüleri Komitesi tarafından organize edilen miting Galatasaray Meydanında toplanan çok sayıda grubun yürüyüşüyle başladı. Çeşitli sendikalar, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelen vatandaşların katılımıyla oluşan büyük kalabalık, Türk ve Azerbaycan bayrakları “Hepimiz Türküz”, “Ermeni Yalanına Son” pankartlarıyla yürüdü.

Mitinge katılan grup, “Bir millet iki devlet”, “Ermeni yalanına sessiz kalma” şeklinde sloganlar atarak katliamı protesto etti. Mitinge İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı. Yürüyüşe katılanlara “Sorkozy Tuvalet Kağıdı” yazan tuvalet kağıtları dağıtılırken “Sorkozy pisliğini temizle” sloganları atıldı. 


Azerbaycan’dan 60 Bin Kişi Yürüdü 

Ermenilerin Hocalı’da yaptığı katliamın 20. yılı münasebetiyle Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de de büyük bir yürüyüş düzenlendi. Bakü Deniz Vağzalı’nın önünden başlayan yürüyüş Hocalı Soykırımı Anıtı’nı ziyaretle bitti. Yürüyüşte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, hanımı Mehriban Aliyeva, devlet ve hükümet yetkilileri, diplomatik temsilciler ve diğer vatandaşlar bulundu. Aliyev ve hanımı, anıtı ziyaret edip çiçek koydu. Yaklaşık 60 bin kişinin katıldığı yürüyüşte Hocalı Katliamı’nı yapanlar ve onların himayecilerinin aleyhine sloganlar atıldı.
Katliamın Şahitleri 

Taksim Meydanında düzenlenen mitingde en dikkat çekici döviz “Hepimiz Türküz” oldu. Katılanlar arasında 20 yıl önceki katliamın şahitleri de vardı. 

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74