Haberler

Azerbaycan Her Alanda Türkiye’yi Örnek Alıyor

A

zerbaycan’da hükümet yetkilileri ve halk, Türkiye’ye sevgi ile bakıyor. Her 5 kişiden dördü Türkiye’yi stratejik müttefik olarak görüyor. Azerbaycan halkı Türkiye’ye aşırı güveniyor. Türkiye sevgisi için halk, ‘genetiğimizde var’ diyor. Hatta kendi Milli Takımlarından çok Türk Milli takımının futbol maçlarını izliyor. Kazandığımızda bizim gibi seviniyorlar. Herkes burada da Galatasaray, Fenerbahçe ya da Beşiktaşlı. Hafta sonu Türkiye’de olduğu gibi orada da Türkiye lig maçları seyrediliyor.

Azerbaycan Ermenistan ile ilgili meselelerinde komşuları tarafından adeta yalnız bırakılmış. Azerbaycan’a Türk dünyası içinde tek destek veren ülke ise Türkiye. Ermenistan ile birçok diyaloğu bulunan İran, askeri alanda da Ermenistan’ı destekliyor. Ara sıra Türkiye ile Azerbaycan hükümetleri arasında esen soğuk rüzgârlara rağmen Azeri ve Türkler birbirine ayrılmayacak gibi kenetlenmişler. Azerbaycan’da bir çok sistem Türkiye’den alınmış. Polis ve askerî teşkilatı ise tıpatıp aynı. Araçların plaka sistemi, kimlik ve vatandaşlık sistemi de Türkiye’den farksız. 

Türk’ün Gücünü Hafife Almayın 

Azerbaycan’ın ünlü milletvekili ve Azerbaycan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi Ganire Paşayeva, “Türkiye ile özel ilişkilerimiz var” dedi. Paşayeva, şöyle konuştu: “Bir millet, iki devletiz. Türkiye bizim dostumuz, müttefikimizdir. Bizim Türkiye ile tarihî, kültürel bağlarımız var. Bugün Azerbaycan’la Türkiye arasındaki iş birliği bölgede istikrara hizmet ediyor. Azerbaycan halkının Türkiye’ye aşırı güvendiği açık bir gerçektir. Azerbaycan, Türk dünyasının birliğine önem vermektedir. Dünyada bulunan bütün Türklerin bir araya gelmesi için elimizdeki bütün imkanları ortaya koymaktayız. Türk’ün gücünü kimsenin hafife almaması gerekir…”

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74