Haberler

Davutoğlu: Bizler Hep Bir Ağacın Dallarıyız

M

 oldova’da yoğun temaslarda bulunan Bakan Davutoğlu, kendisini karşılamaya gelen Gagavuz’lu bir kadını annesine benzeterek Anneler Günü’nü kutlayıp elini öptü. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Moldova ziyareti çerçevesinde Gagavuz Özerk Yönetimi’ni ziyaret ederek, Gagavuz Türkleri ile bir araya geldi. 

Davutoğlu ve beraberindeki heyet Gagavuz Yeri’nin başkenti Komrat’ta Gagavuz Yeri Başkanı Mihail Formuzal ve diğer yetkililer tarafından geleneklere uygun bir biçimde tuz ve ekmekle karşılandı. Karşılamada Gagavuzlu çocuklar halk oyunları gösterisi de sergiledi. Bağımsızlığının ardından Moldova’ya ve dolayısıyla Gagavuz Yeri’ne gelen ilk dışışleri bakanı olan Davutoğlu, burayı kendi öz vatanlarından ayırt etmediklerini kaydetti. Türkiye ile Moldova arasında dostluk köprüsü oluşturan Gagavuz’un hep hasretle baktıkları Evladı Fatiha toprakları olduğunu belirten Davutoğlu, “Bizler hep bir ağacın dallarıyız, 75 milyon artı 200 biniz” dedi.

Bakan Davutoğlu, buraların bereketli topraklar olduğunu söyleyerek, kimliklerini koruyabilmeleri için Gagavuz Türklerinden nüfuslarını artırmalarını ve çocuklarına Türkçe öğretmelerini istedi. 

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74