Haberler

Amerika’da Muhteşem Türk Günü

N

 ew York’ta düzenlenen 31. Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali büyük coşkuya sahne oldu. Festivalde ilgi odağı mehteran oldu. 

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından organize edilen Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali sebebiyle New York’a akın eden Türkler, kırmızı beyaz renkli kıyafetleriyle Manhattan sokaklarını Türk bayraklarıyla doldurdu.

İki saati aşkın süre boyunca ABD’de TADF bünyesinde bulunan Türk dernekleri ile kardeş ve akraba topluluklarının dernekleri temsilcileri, Türk ve Amerikalı öğrenciler, Kızılderili dans topluluğu, futbol derneklerinin taraftarlarının renkli yürüyüşleri, dev Türk bayrakları, Türk bayraklarının asılı olduğu arabalar, Manhattan sokaklarındaki Türkler’i coşturdu.

Yürüyüşün en sonunda yer alan Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Takımı ise büyük coşkuya sebep oldu. New York sokaklarında Mehteran Takımını gören Türkler sürekli tezahürat yaptılar ve “Yaşasın Türkiye” diye bağırdılar.
 

Yürüyüşün sona ermesinin ardından Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ve Ali Babacan’ın da aralarında bulunduğu bir heyet Türk Günü Festivali’ne katılmak üzere Dag Hammarskjold Parkı’na yürüdü.

Burada konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Amerika’da ve başka ülkelerde yaşayan ve bu ülkelerin vatandaşı olan insanlarımızın siyasette aktif rol oynamalarını gönülden arzu ediyoruz” diye konuştu.

Ali Babacan da, dünyada Türk pasaportu taşımanın gurur kaynağı olduğunu belirterek “Bundan 10-15 seneki duruma bakın, bir de şimdiki duruma bakın, Türkiye’deki bu gelişmeler dünyanın neresinde olursa olsun bütün Türklerin daha başı dik yürümesini sağlıyor” dedi.
  

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74