Haberler

Söğüt’de Ertuğrul Gazi Yâd edildi

T

  ürk milletinin en eski geleneklerinden olan ve bu yıl 731’incisi düzenlenen Ertuğrul Gaziyi Anma ve Söğüt Şenliklerinin 3. günü devlet protokolünü bir araya getirdi. 


Şenlik programı Hükümet Konağı’nda başladı. Protokolde, Meclis Başkanı Çiçek, Başbakan yardımcısı Bozdağ, MHP lideri Bahçeli ve birçok siyasetçi vardı. Protokolün Ertuğrul Gazi Türbesi‘ni ziyaret etmesinin ardından tören alanına geçildi. 

Törende konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, kuruluştaki imanı ve inancı tazelemek için Söğüt’e geldiklerini belirterek, “Biz, bin yıldır buradayız. Bu coğrafya bizim ebedi vatanımızdır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ebediyete kadar ki büyük Türk milletinin vatanı oldu. Bizi değerlerimize sahip çıktığımız sürece alnımız açık ve başımız dik tarihin en şerefli milleti olarak yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Sıkıntıları aşmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini vurgulayan Çiçek, “Çözüm birbirimize kenetlenmekten geçiyor. Başkasından himmet, destek, yardım beklemek beyhudedir. Meseleyi böyle anlarsak, bu kutlu günü bu toyları bu manada geleceğimizi inşa etmek için ders çıkarma günü olarak anlayabilirsek, o zaman yanı başımızdaki Ertuğrul Gazi’nin ruhu da şad olacaktır. Onların ruhları şad olsun. Milletimizin geleceği aydınlık olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74