Haberler

Bosna’da Bir Üniversitede daha Türk Dili Bölümü Açıldı

B

osna-Hersek’in güneyinde bulunan tarihi Mostar şehrindeki Cemal Biyediç Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü açıldı. Bölümün açılışı dolayısıyla Cemal Biyediç Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde tören düzenlendi. Türkiye ve Bosna-Hersek milli marşlarının okunmasının ardından üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü hizmete girdi. 

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ile üniversite arasında yapılan anlaşmaya göre, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi üniversiteye öğretim üyesi yetiştirecek. 
Saraybosna’daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdür Vekili Nuri Türkyılmaz, anlaşmaya göre öğretim üyelerinin yanı sıra merkezin bu bölümde eğitim görecek öğrencilere gerekli materyallerin de temin edileceğini söyledi. Başarılı öğrencilere burs vereceklerini, isteyenler için Türkçe yaz okulu açacaklarını belirten Türkyılmaz, bin 100 kitabı barındıran bir kütüphane açtıklarını da söyledi. 
  Hersek-Neretva Kantonu Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Zlatko Hacıomeroviç de Cemal Biyediç Üniversitesi’nde bu bölümün açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hacıomeroviç, “Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’ndeki arkadaşlarımız her türlü işbirliğine hazır. Bu gibi faaliyetlerin gelecekte daha artacağını diliyorum” dedi. 
Cemal Biyediç Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Adnan Velagiç de bu yıl 20 öğrencinin kaydolduğu bölümün açılmasının Mostar’ın yanı sıra bütün bölge için de çok önemli olduğunu ifade etti. Velagiç, “İnşallah dört yıl sonra ilk Türkçe mezunlarımızı vereceğiz. Onlar bu bölgenin büyük ihtiyaç duyduğu kadrolar” diye konuştu. 
        

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74