Türkmenler Birlik İçinde Hareket Etmeli

C

umhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye’deki Türkmenlerin müşterek hedefler doğrultusunda hareket etmelerinin önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre Gül, Suriye Türkmenleri Platformu temsilcilerini Çankaya Köşkü’nde kabul etti.
Hedef ve söylem birliği sağlanmasının, yeni ve demokratik bir Suriye vücuda getirilirken Türkmenlerin hak ve hukuklarının güvence altına alınması bakımından elzem olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin, dost, kardeş ve akraba olarak gördüğü Suriye halkının asli bir unsuru olarak Suriye Türkmenleriyle kökü yüzyıllar öncesine dayanan bağları bulunduğunu ifade etti.
Gül, Suriye’nin “sadık vatandaşları” arasında yer alan Türkmenlerin, Suriye ile Türkiye arasında sevgi ve muhabbet köprüleri kuran en güçlü beşeri bağlardan olduğuna dikkati çekti.