Haberler

Doğu Türkistan İçin Milletlerarası Konferans

D

oğu Türkistan Vakfı tarafından 1 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 18:30’da Eminönü Legacy Ottoman Hotel’de bir konferans düzenleniyor. Konferansta yerli ve yabancı, tarihçi ve ilim adamları konuşacak. Doğu Türkistan Vakfı Başkanlığı konferans dolayısyla şu bilgileri sunmaktadır.

Işık doğudan yükselir…
Türk Milleti’nin ayağına geçirilen prangalardan kurtulması, Doğu Türkistan’ın bağımsızlığını elde etmesiyle mümkün olacaktır…
“90 yaşındayım, gözlerim görmüyor ama mücadele azmimden ve vatana bağlılığımdan hiçbir şey kaybetmedim” diyen büyük dava adamı İsa Yusuf Alptekin’in gösterdiği inanç ve azimle mücadelemize devam ediyoruz.
Can Doğu Türkistan;
Haritada gözümüze çok uzak görünse de, medeniyetimizin beşiği, Türklüğün kaynağıdır.
Nazlı güzel, gözü yaşlı, kalbi buruk, kanadı kırık bir şekilde, Urumçi’den, Kaşgar‘dan, Hoten‘den Yarkent‘ten, Aksu‘dan, Gulca‘dan, Kumul’dan, Barköl‘den, batıdaki güneşi seyrediyor. Batıdaki kardeşlerinin yardımını beklemeye ümidini hiç kaybetmeden devam ediyor.
Elimize aldığımız “Divan-ı Lügati’t -Türk”ün sayfaları arasında “Kaşgarlı Mahmut” üzgün, Devlet başkanlarına nasihatler veren “Yusuf Has Hacib”, “Kutadgu Bilig”in sayfaları arasında kırgın. Türk Kültürünün mihenk taşlarından bize öfke ve nasihat  birlikte geliyor. “Çin’e inanma” diyen “Bilge Kağan” bize öfkeli.

“Kaşgarlı Mahmut”ların, “Yusuf Has Hacib”lerin, “Yakub Hanbe Devlet”lerin, “Hoca Niyaz Hacım”ların, “Mesut Sabri Baykozi”lerin, “Mehmet Emin Buğra”ların, “Alihan Töre Saguni”lerin, “Osman Batur”ların, “İsa Yusuf Alptekin”lerin ve dahi burada isimlerini yazmakla bitiremeyeceğimiz nice şehitlerimiz, vatanperverlerimiz ve gönüldaşlarımızın yurdu esaret altında.

İnsan hak ve onuruna yakışmayan davranışların, zorunlu kürtajların, sistematik asimilasyonların, zorunlu göç siyasetinin, insan tacirliğinin, haddi aşmanın, keyfi idarelerin, adam kayırmaların son bulması ve Türk milletinin şanına yakışır bir gelecek kurması adına esir yurdumuz bağımsızlığına kavuşacağı günü iple çekmekte.

Doğu Türkistan davası emanet edildiği Türk Milleti’nden yardım eli uzatmasını beklemekte. Tarihin hiçbir devrinde emanete ihanet etmemiş bir milletin torunları olarak, omuzlarımızdaki yükün ağırlığının da farkında olarak, bizden öncekilerden aldığımız bayrağı daha yukarılara nasıl çıkarabilirizin çabasındayız.

Din ve ırk kardeşlerimize yalnız olmadıklarını gösterme çabasında, Türk milletinin ata yurdundan kucak dolusu selam getirenlere selamlar ediyoruz.

1933’te “Gökbayrak’tan Albayrak’a selam olsun” diyenlere 2013 Türkiye’sinden “Albayrak’tan Gökbayrak’a selam olsun” diyoruz.

Kaynak

İlgili Gönderiler

1 / 74