21. Asır Türk Asrı Olacaktır

D

ışişleri Bakanlığı ile Türk İşbirliği Konseyi arasında ‘Ev Sahibi Ülke Anlaşması’ imzalandı. Anlaşmaya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Türk İşbirliği Konseyi Sekreteri emekli Büyükelçi Halil Akıncı imza koydu. 4. Büyükelçiler Konferansı’ndaki törende konuşan Bakan Davutoğlu, görüş ayrılıkları olsa da her ülkenin Türk elçiliklerine rahatça girmesinde sıkıntı yaşamayacaklarını dile getirdi.

Davutoğlu, “İnşallah 21. Asır Türkçe konuşan milletlerin asrı olacak. Türk Konseyi bu mantıkla faaliyete geçti. Bütün ülkelerdeki Türk elçilikleri aynı zamanda Türk cumhuriyetleri vatandaşlarının da elçilikleridir. Semerkand ve Buhara’yı rüyasında görmeyen bir Türk, gerçek bir kimlik bilinci oluşturamaz” dedi.